Kontaktinformation
Kontakt
Västanfors Västervåla församling
Box 2012
737 02 Fagersta
Visa på karta

Tel: 0223-434 00
Fax: 0223-434 67

Skicka e-post till församlingen

Besöksadress: Lindgården,
Kyrkvägen 7

Öppettider expedition: Vardagar kl 8-12
och kl 13-16.

Lokalbokning Lindgården: tel 0223-434 07 epost

Brukskyrkans kafé:
Västmannavägen 10
Öppet vardagar kl 10-16. Tel: 0223-434 64

Västanfors kyrka är öppen vardagar kl 8-15 samt dagtid på helger.

I en krissituation

 

Förtroendevalda
Personal
Evenemangskalender
Om Konfirmation

Inte som du tror

Vissa tycker att konfirmationen verkar högtidlig och trist. De som tycker så är ofta de som inte har provat själva. De som har konfirmerats brukar säga att det var roligt och att de lärde känna nya spännande människor. Och framför allt att det inte var som de trodde innan.

Under konfirmandtiden diskuterar man allt möjligt. Kärlek, tro, rättvisa och meningen med livet är några av ämnena. Målet är att man ska lämna sin konfirmandtid som en lite mer vuxen och komplett människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. För det är förstås frivilligt.

De flesta träffarna under året är på helger här i Fagersta, där olika teman tas upp. I januari åker vi också på läger i Rättvik - det brukar vara en uppskattad del av konfirmationen. Mellan helgerna har vi Mellansamling, en gång i veckan (omväxlande onsdag och torsdag). Man får också gå i kyrkan under året.

Om du går i åttan eller är äldre så är du välkommen att vara med. Om du känner någon som inte fått inbjudan kan man be dem kontakta oss, eller skriva ut en anmälningslapp här från hemsidan. Man kan också gå in på www.intesomdutror.se och läsa mer. 
Länk till digital anmälan https://skifab.se/nextcloud/index.php/apps/forms/Z9GXipkSgKTkyw48 

Här finns en kort information och några preliminära datum.

Relaterade artiklar