Västanfors Västervåla församling

Evenemangskalender
Om Konfirmation

Inte som du tror

Vissa tycker att konfirmationen verkar högtidlig och trist. De som tycker så är ofta de som inte har provat själva. De som har konfirmerats brukar säga att det var roligt och att de lärde känna nya spännande människor. Och framför allt att det inte var som de trodde innan.

Under konfirmandtiden diskuterar man allt möjligt. Kärlek, tro, rättvisa och meningen med livet är några av ämnena. Målet är att man ska lämna sin konfirmandtid som en lite mer vuxen och komplett människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. För det är förstås frivilligt.

De flesta träffarna under året är på helger här i Fagersta, där olika teman tas upp. I januari åker vi också på läger i Rättvik - det brukar vara en uppskattad del av konfirmationen. Mellan helgerna har vi Mellansamling, ungefär en gång i månaden. Man får också gå i kyrkan under året.

Om du går i åttan eller är äldre så är du välkommen att vara med. Om du känner någon som inte fått inbjudan kan man be dem kontakta oss, eller skriva ut en anmälningslapp här från hemsidan. Man kan också gå in på www.intesomdutror.se och läsa mer.
Anmälan konfirmation 20-21